lauantai 13. joulukuuta 2014

Joulutunnelmaa etsimässä

Taas on tovi jos toinenkin vierähtänyt blogin päivittämisestä. Lauantai-illan kunniaksi ajattelin puuhaan tarttua ja käydä kurkkimassa teidänkin kuulumisia.

Meillä on maa pysynyt mustana ja joulutunnelmaan on ollut vaikea päästä. Itsenäisyyspäiväksi kutsuinkin kummitytöt askartelemaan taikataikinasta koristeita, jotta saataisiin hieman joulutunnelmaa tähänkin taloon. Jouluisen tunnelman luontiin kuului tietysti glögi, joulutortut ja piparit.

Tein taikinan tällä ohjeella:
2 osaa jauhoja
2 osaa suolaa
1 osa vettä
loraus ruokaöljyä

Liotin suolan lämpimään veteen. Ei liukene kokonaan, mutta taikinasta tulee sileämpää.
Paistoimme teoksia 125 asteessa n. tunnin. Täysin eivät kuivuneet tuossa ajassa, mutta huoneenlämmössä kuivuvat loppuun. Nyt omat teokset odottavat vielä maalausta.


Facebookissa bongasin muovimukeista tehdyn lumiukon. Täytyihän sitä mukeja ostaa ja ja alkaa toimeen. Ostamani mukit eivät olisi riittäneet lumiukkoon, joten päädyimme lumilyhdyn tekemiseen. ;)
Mutta hieno tuli lumilyhdystäkin ja toimii hyvin tunnelmavalona. :)

Mukavaa lauantai-iltaa! 

Sari

 P.S. Nyt sataa lunta!! :)


1 kommentti:

  1. Hieno tuo lumilyhty.
    Tein itsekin taikataikinasta koristeita jokin aika sitten, mutta en maalanut niitä. Nyt olen laittanut niitä joululahjojen koristeeksi ja kuuseenkin niitä jäi vaikka kuinka paljon.

    VastaaPoista

DIY: Valotontut

 Tee itse hauskat ja todella helpot valotontut! :) Tontun vartalo on kertakäyttöinen kuohuviinilasi. Sen ympärille liimas...