maanantai 5. lokakuuta 2015

Tuikkukippojen uudet kuoret

Viikonlopun mökkireissulla iski idea mieleen ja en olisi millään malttanut odottaa kotiin pääsyä, jotta pääsen ideaa toteuttamaan. Minulla on erivärisiä, lasisia tuikkukippoja, jotka eivät tunnu istuvan enää mihinkään ja ovatkin olleet kaapin päällä käyttämättömänä. Päätin tuunata niille uudet kuoret langalla ja liimalla. Samanlaisen kuoren tein vanhaan, tylsän harmaaseen kukkapurkkiin. Kukkapurkki sai tosin vielä kuparinväristä spraymaalia niskaansa.Tein narukuoret päällystämällä tuikkukipan kelmulla ja kieputtamalla siihen virkkauslankaa ympärille. Sitten vain uittaminen liimaseoksessa (hieman yli puolet erikeepperiä ja hieman alle puolet vettä) ja kuivumaan. Kun liima on kokonaan kuivunut (n. vuorokausi), niin "paketti" leikataan auki tuikkukipan yläosasta ja tuikkukippa vedetään varovaisesti pois kuoresta. Kelmu poistetaan varovasti kuoren sisältä. Seuraavassa kuvakollaasissa hieman vaihekuvia työvaiheista.


 Helppoa, nopeaa ja todella edullista puuhaa! Uudet käyttökohteet ovat jo ajatuksissa. :)
 


Sari

12 kommenttia:

 1. Uuu mikä hieno tuunaus! Loistoidea :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka! Olin itsekin aivan täpinöissäni ideasta. :)

   Poista
 2. Oi, kuinka hienosti tuunattu ♥

  VastaaPoista
 3. Liisan kotona5/10/15

  Tulipa kivat päälliset. Itsekin voisi kokeilla tuollaista. Täällähän vierähti tovi jos toinenkin selaillessani blogiasi ja aikaansaannoksiasi. Tosi kivoja tuunauksia ja askarteluja. Hyppään mukaan terv Liisa P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! :) Näitä oli helppoa ja mukavaa tehdä. Kiva saada sinut blogini seuraajaksi! <3 Eilen kävin tutustumassa blogiisi ja sait täältä seuraajan myös. :)

   Poista
 4. Wau. Todella hieno tuunaus ja tosi kiva idea. Pitääkin laittaa korvan taakse muistiin :)

  VastaaPoista
 5. Mahtava idea.Tää pitääkin laittaa toteutukseen.Ihana ettei tarvi ostaa mitään kaikki varmasti löytyy kotoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tykkään itsekin sellaisista väkerryksistä, että tarvikkeet löytyvät kotikaapista. Suuressa innostuksen puuskassa ei millään ehtisi kauppaan etsimään tarvikkeita. :)

   Poista

DIY: Valotontut

 Tee itse hauskat ja todella helpot valotontut! :) Tontun vartalo on kertakäyttöinen kuohuviinilasi. Sen ympärille liimas...