maanantai 23. marraskuuta 2015

Jouluisia puuhailuja


Ensilumi on maassa! Nyt aletaan päästä kunnolla joulutunnelmiin. :) Vapaapäivän iloksi väkertelin jouluisen asetelman.

Suosittelen käyttämään kynttilälyhdyissä led-kynttilöitä paloturvallisuuden vuoksi!

Suosittelen käyttämään kynttilälyhdyssä led-kynttilää paloturvallisuuden vuoksi!

Enkelin siivet olen tehnyt piirtämällä siivet kopiopaperille ja leikkaamalla ne ääriviivoja pitkin irti. Siipien päälle sivelin pikkulusikan varren avulla struktuuripastaa. Levityksen jälkeen vedin lusikan varrella "sulkamaisia vetoja" pastan pintaan. Märän pastan pintaan ripottelin kimallejauhetta.

Struktuuripasta on minulle uusi tuttavuus ja olen aivan huumaantunut siitä! Kuivuttuaankin se on taipuisaa ja kestää hyvin tuollaisella kopiopaperipohjallakin. Struktuuripastaa saat ostettua CChobbysta. Kuvissa vilahteleviin käpyihin on saatu talvinen tunnelma myös struktuuripastan avulla. CChobbyn sivuilta löytyy ohjeistus käpyjen koristelemiseen, kurkkaa ohje täältä.


Suosittelen käyttämään kynttilälyhdyssä led-kynttilää paloturvallisuuden vuoksi!

Olen joskus aiemmin tehnyt lasihelmistä enkeleitä ja toiseen kynttilälyhtyyn laitoin sellaisen koristeeksi. Enkeli on tehty pujottamalla korupiikkiin kukka-, siipi- ja pyöreä lasihelmi. Tuon metallisen osan nimeä en muista, mutta niitäkin löytyy samoista nettikaupoista kuin helmiäkin. :)

Suosittelen käyttämään kynttilälyhdyssä led-kynttilää paloturvallisuuden vuoksi!


Facebookin askarteluryhmissä on pyörinyt paljon herne- ja makaronikuusia. Innostuin testaamaan struktuuripastaa kuusen tekoon.


Pyöräytin kuusen aihion kartongista ja teippasin maalarinteipillä kiinni. Kartonkiaihion päälle sivelin struktuuripastaa ja tein lusikanvarrella vetoja pastan pintaan. Itse tykkään, että hieno tuli. :) Tosin isäntäväeltä en saanut oikeaa vastausta, kun kyselin, että arvatkaas mikä tämä on.  No, voihan se olla, vaikka jäävuori. ;)


Kynttilälyhdyt tein kierrätykseen menossa olleista lasipurkeista. Niihin testasin köyhän miehen hopean tekemistä. Käyttämäni kromimaali oli ehkä liian hopeamaista, se olisi voinut olla hieman tummempaa. Köyhän miehen hopeaa voi maalata lasipurkkeihin etikka-vesiseoksen ja kromimaalin kanssa. Ensin tehdään etikka-vesiseos (puolet ja puolet) suihkepulloon. Seosta suihkautetaan lasipurkin pintaan ja siihen päälle suihkutetaan kromimaali. Kun maali on kuivunut, painellaan lasin pintaan jääneet kuplat pyyhkeellä rikki. Kuvassa vasemmanpuoleisessa purkissa näkyy kuplat ja oikeanpuoleisesta olen jo kuplat painellut pois.


Samaisten purkkien päälle olen ennen maalausprojektia tehnyt "narukuoret". Kuvassa näkyvät kuoren tekovaiheet eli vasemmalla olevan purkin päälle on ensin pyöritetty kelmua ja sen päälle narua. Kun narusotku on pyöritetty vesi-liimaseoksessa ja annettu kuivua, niin sen voi leikata muotistaan irti. Halutessaan kuivuneeseen muottiin voi leikata esim. sydämen mallisen reiän. Nämä kuoret on tehty samalla tavalla kuin aiemmin tekemäni narusydämet, joiden tekemisestä löydät ohjeistusta täältä.Sain CCHobbylta testattavaksi pari jouluista leimaa. Ensimmäiset pikaiset leimaukset tuli jo tehtyä. :) Aivan ihanat kuvat! Korttien ympärillä oleva valkoinen on yllätys, yllätys...struktuuripastaa. Nyt täytyy ehtiä ennen iltavuoroon ravaamista hakemaan korttipohjia lisää, kun kotona ei ollut muita kuin punaisia pohjia. Hmmm, katsotaan, mitä muuta keksinkään näillä leimoilla tehdä!? Siitä lisää myöhemmin.


On muuten aika haastavaa valokuvata hämärässä. Salamavalo saa struktuuripastan valkoisuuden hyppäämään oikein silmille kuvassa.


CChobbyn sivuilta löytyy paljon inspiroivia ohjeita erilaisten askarteluiden tekemiseen, kannattaa käydä tutustumassa! Pääset ohjeisiin täältä. :)

Kotopirkkojen FB-sivuilla on 30.11. asti 100 euron maalilahjakortin arvonta menossa! Käy osallistumassa!


** Blogiyhteistyö - struktuuripasta ja leimat CChobbysta

Ihanaa talvista alkuviikkoa!


Sari

6 kommenttia:

 1. Kaunista olet puuhaillut:)

  VastaaPoista
 2. Liisan kotona23/11/15

  Ihania askarteluja jälleen. Tuo struktuuripasta vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Sitä on kyllä kokeiltava jossain vaiheessa. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! :) Itse jäin aivan koukkuun tuohon struktuuripastaan!

   Poista
 3. Kauniit struktuuripastasiivet ja -kuusi. Hm, tunnustaisivatko kuuseksi, jos lisäisit latvaan tähden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! :) Tähdestä voisi olla hyötyä tunnistamisessa. :D

   Poista

DIY: Valotontut

 Tee itse hauskat ja todella helpot valotontut! :) Tontun vartalo on kertakäyttöinen kuohuviinilasi. Sen ympärille liimas...