lauantai 14. marraskuuta 2015

Kiireisen joulukortit

Joskus elämä on vain niin kiireistä, ettei tunnu löytyvän aikaa joulukorttien tekoon ja siksi jaankin teille muutaman nopean ja helpon joulukorttivinkin. Ensin muutama pitsiteipeillä tehty kortti.

Kahdessa ensimmäisessa kortissa punaiset osat ovat pitsikuvioista teippiä, joita löydät Teippitarhasta. Olen päällystänyt punaista kartonkia teipillä ja leikannut osat korttia varten. Muuten korteissa on käytetty korttipohjan lisäksi vain "Hyvää Joulua"-paperia.

** Pitsiteippi Teippitarhasta


** Pitsiteippi Teippitarhasta

Kolmannessa kortissa pitsiteippi on teipattu suoraan korttipohjaan ja liimattu muutama pieni paperitähti koristeeksi.

Vielä yksi hyvin yksinkertainen joulukortti, jossa on sydänpitsiteippiä teipattu suoraan korttipohjaan ja kirjoitettu joulutoivotus teippien väliin.

** Pitsiteippi Teippitarhasta

Jos ensimmäiset kortit tuntuivat vievän vielä liikaa vaivaa, niin sitten siirrytään sabluunoiden ja spraymaalin pariin! Ostin käsityömessuilta Sinellin osastolta kuusi- ja joulupallokoristeet ja metalliset peurakoristeet (2 kpl) ovat jo joskus aiemmin tarttuneet matkaani jostakin askartelukaupasta tms. Näiden korttien tekeminen on niin yksinkertaista, että laitat sabluunan korttipohjan päälle ja suihkutat spraymaalia päälle. Itse teen muutaman kortin kerrallaan sanomalehden päällä ulkona. Eli asettelen korttipohjat sanomalehden päälle, sabluunat korttipohjien päälle ja sitten maalaus. Nyt meillä on ainakin vielä ollut muutama aste lämmintä eli pikaisen maalauksen pystyy vielä ulkona tekemään. Korttejahan saat yhdellä kerralla niin monta kuin sinulla on vain sabluunoita hyödynnettävänä. :) 


Joskus olen tehnyt piparkakkumuottien avulla kartongista sabluunat ja spraymaalannut korttipohjat niitä hyödyntäen. Tällöin korttiin jää esimerkiksi sydämen, kuusen tai tähden mallinen aukko, johon voi kirjoittaa, vaikka joulurunon, pätkän joululaulusta tai jouluisen tervehdyksen.Mitä tykkäät näistä kortti-ideoista? :)

Huomenna on Kotopirkoilla joulukorttipäivä. Käyhän nappaamassa joulukortti-ideat itsellesikin! :)

Jos innostuit teipeistä, niin saat Teippitarhan tuotteista -20% alennuksen koodilla Kotopirkot-teippaa 13.12. Klo 23.59 asti. Teippitarhasta löytyy myös paljon muuta kuin teippejä eli kannattaa käydä kurkkaamassa!

Sari

** blogiyhteistyö - pitsiteipit Teippitarhasta

12 kommenttia:

 1. Tykkään kovasti! Nuo pitsiteipeillä koristellut kortit vetoavat minuun eniten!

  VastaaPoista
 2. Kivoja ideoita! Tykkään erityisesti noista sabluuna-spraymaali -korteista.

  VastaaPoista
 3. Kivat kortti-ideat! Kerkeäisiköhän sitä tekemään kortit itse... Se olisi niin hauskaa puuhaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Vielä ehtii hyvin kortteja tekemään. :) Minulla korttein tekeminen on yksi jouluun valmistautumisen "rituaali". Joinakin vuosina ollaan menty sieltä mistä aita on matalin, mutta ainakin osan korteista olen aina tehnyt itse. <3

   Poista
 4. Liisan kotona15/11/15

  Ihanat toteutukset :) liisa

  VastaaPoista
 5. Kivoja ideoita todella! Mukavaa joulukortteiluaikaa :)

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtavia kortteja!

  VastaaPoista

DIY: Valotontut

 Tee itse hauskat ja todella helpot valotontut! :) Tontun vartalo on kertakäyttöinen kuohuviinilasi. Sen ympärille liimas...