lauantai 12. joulukuuta 2015

DIY lahjavinkki: Bambutiskirätit

Bambutiskirättejä ehtii vielä hyvin tehdä lahjapakettiinkin. Tällaisen tähtirätin virkkaat hyvinkin yhdessä illassa. Mikäs sen paremmin sopii jouluiseen keittöön kuin tähdenmallinen tiskirätti. Itse tehty paperikääre kruunaa tiskirätin "lookin". :)

En ole ehkä paras virkkausohjeiden tekijä, mutta hieman vaihekuvia ja ohjeistusta kuitenkin. Kysykää, jos joku mietityttää!


1. kerros: Virkkaa 4 ketjusilmukkaa, yhdistä ne renkaaksi. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa ensimmäiseksi pylvääksi.
2. kerros: Virkkaa 19 pylvästä ketjusilmukkakaareen.
3. kerros: Jätä 1 silmukka väliin ja virkkaa toiseen silmukkaan *3 pylvästä, 3 ketjusilmukkaa, 3 pylvästä. Jätä 1 silmukka väliin, tee kiintosilmukka ja jätä 1 silmukka väliin.* ja toista *-* kunnes saat tähdelle viisi sakaraa.
4. kerros ja eteenpäin: Kohdassa *3 pylvästä, 3 ketjusilmukkaa, 3 pylvästä* - hyppää aina ensimmäisen silmukan yli ja tee edellisen kerroksen loppuihin pylväisiin pylväät ja ketjusilmukkakaareen kolme pylvästä, kolme ketjusilmukkaa ja kolme pylvästä, jne.
(4.kerroksella tähän kohtaan tulee siis 5 pylvästä, 3 ketjusilmukkaa, 5 pylvästä). Joka kerroksella pylväiden määrä lisääntyy kahdella.

Pylväiden lisääntyminen kerroksittain:


Blogin Facebook-sivuilla arvonta, jossa arvotaan kaksi tiskirättiä (harmaa ja turkoosi). Klikkaa kuvasta Facebookiin ja osallistu arvontaan!

https://www.facebook.com/arjeniloja/

Rentouttavaa lauantai-iltaa sinulle!


Sari

6 kommenttia:

 1. Nämä ovatkin kivan muotoisia. Aiemmin olen nähnyt vain niitä neliönmallisia. Mukavaa vaihtelua. Ja kokemuksella sanon: parhaat rätit ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jani! :) Olen samaa mieltä, että bamburätit ovat aivan parhaita. Muita meillä ei enää käytetäkään. :)Itse innostuin tähtimallista, mutta poika mietti, että raaskiiko niitä rättinä käyttää: :D

   Poista
 2. Oi ihana idea. Kiitos ohjeesta :)

  VastaaPoista

DIY: Valotontut

 Tee itse hauskat ja todella helpot valotontut! :) Tontun vartalo on kertakäyttöinen kuohuviinilasi. Sen ympärille liimas...