torstai 10. joulukuuta 2015

Havutonttuja

Ensilumi tuli ja suli samantien poiskin. Tein pari havutonttua pihaan, joulutunnelmaa tuomaan. Meidän piha on kovin tuulinen paikka ja siksi teinkin havutontuista "littanat" versiot, jotka sain kiinnitettyä suulin seinään kiinni. Muuten ne olisivat lyhytaikainen ilo, kun tuuli veisi mennessään.


Tonttujen vartalo on tehty laittamalla nippu kuusenoksia yhteen nippusiteen avulla. Lakki on tehty vanhasta kanaverkon palasesta muotoilemalla ja täyttämällä se sammaleella.   Parta on sammaleisia risuja ja nenä on isännän verkkolaatikoista "varastettu" styroksipallo, jonka olen spraymaalilla maalannut punaiseksi. Nenä on kiinnitetty rautalangalla vartaloon.


Kärrynpyörään pitäisi vielä viritellä jouluvalot. :)


Viikonloppuna iski tajuntaan, että jouluhan on ihan just! Apua! Pitäisiköhän koota jouluajatukset yhteen? Mitä on tehty ja mitä pitäisi? Onneksi joulu tulee vähemmälläkin! Lahja-asiat ovat jo hyvällä mallilla ja kaikenmaailman pientä joulupiiperrystä olen jo kotiinkin laitellut. Nyt täytyisi kyllä miettiä ajatuksella jouluruokien tekemisen ajankohdat kalenteriin, jotta selviää ilman stressiä niistäkin. Kauhean ideaalitapaus ei ole, jos yrittää jouluviikolla väkertää kaikki jouluruoat iltamyöhällä töiden jälkeen. ;) Millä mallilla sinun jouluvalmistelut ovat?

Sari


16 kommenttia:

 1. Voi kun ihana idea. Mutta on tuossakin aikamoinen työ kun tuollaisen väsää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula! Yllättävän nopeaa puuhaa, kunhan on materiaalit valmiina. Ehkä vartissa väkertää yhden. :)

   Poista
 2. IHANA HAVUTONTTU. TÄÄLLÄ PIKKU HILJAA JOULU TOUHUJA TEHDÄÄ:)I

  VastaaPoista
 3. Onpa sympaattisia kavereita!

  VastaaPoista
 4. Onpa ihana tonttu ♥

  VastaaPoista
 5. No noi on kyllä kivoja, sopis erinomaisesti meidänkin joulukuusikkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tylsä Mörökölli! :) Varmasti sopisi teidän kuusikkoon! :)

   Poista
 6. Ihanat havutontut!
  Minun jouluvalmistelut ovat siinä mallissa, että 2/3 lahjoista on hankittu, joulukortit postitettu ja ruoat ovat joka joulu suunnilleen samat, joten niistä ei suurempaa stressiä oteta. Eläkeläisellä on aikaa tehdä näitä valmisteluja ihan rauhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! <3 Hyvällä mallilla on jouluvalmistelusi. :) Meillä ruokapuoli on myös pääosin sama vuodesta vuoteen, niin onneksi sitä ei tarvitse suuremmin miettiä. Kunhan vaan miettii päivät milloin ehtii minkäkin tehdä. :)

   Poista
 7. Anonyymi11/12/15

  Voi miten ihana tonttu ❤️ Ja valot kärrynpyörän taakse on vähän kuin piste i:n päällä ❤️ Hyvää viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
 8. Liisan kotona15/12/15

  Hauska havutonttu :) Liisa

  VastaaPoista

DIY: Valotontut

 Tee itse hauskat ja todella helpot valotontut! :) Tontun vartalo on kertakäyttöinen kuohuviinilasi. Sen ympärille liimas...