maanantai 28. joulukuuta 2015

Kuumailmapallovalaisin


Jouluna on rentouduttu niin hyvin, että inspiraatiotehdas pyörii taas lujaa meikäläisen päässä. Mielenkiintoisia silmäyksiä sain, kun pyysin apua kukkaruukun paperipussin tekemisen kanssa. ;) Paperipussi on kursittu kokoon lahjapaperista teipin avulla. Eikös ne tuollaiset ole tällä hetkellä sisustuksessa IN-juttuja? :)Jotkut ideat jäävät päähän nakuttamaan, vaikka kotoa ei tuotokselle löytyisikään selkeää paikkaa. Bongasin syksyllä Kaikki Paketissa -blogista kuumailmapallovalaisinidean. Näin taas mahdollisuuden langanpyöritykseen ja se oli menoa taas! Pakkohan sitä oli päästä tekemään oma versio kuumailmapallovalaisimesta! Alunperin suunnittelin joululahjapakettiin tekeväni tällaisen, mutta en tohtinut sitten kuitenkaan.


 Kaikessa yksinkertaisuudessaan teko-ohje:

1. Kuumailmapallo on tehty pyörittämällä lankaa ilmapallon päälle ja kastamalla se vesi-liimaseokseen. Tarkempia ohjeita vasi-liimaseoksen käyttämiseen löydät täältä.

2. Kukan suojaruukku on koristeltu posliinitussilla. Annoin piirroksen kuivua 4 tuntia ja sen jälkeen pidin 160-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Kuumaliimalla liimasin purkin sisäreunaan neljä grillitikkua, joiden päällä on muovipillit. Jätin grillitikkujen päät vähän näkyviin ja liimasin askarteluliimalla niihin valkoiset puuhelmet. Suojaruukun sisäosan siistin mustalla liitutaulutarralla (jota nyt sattui kotoa löytymään).

3. Kiinnitin LED-valosarjan muutamasta kohdasta siimalla lankapallon sisälle. Tässä kohtaa virkkuukoukku ja pitkä pinna olivat hyväksi avuksi. ;)

4. Kiinnitin narupallon grillitikkujen päähän kuumaliimalla. 

5. Koristeeksi pujotin valkoisia puuhelmiä lankaan, jonka kiinnitin grillitikkuihin. Lisäksi tein viirinauhan, jonka saa halutessaan pois pallon päältä. Viirinauhan tein liitataulutarrasta, kun sitä sattui kotona olemaan.


Talvista maanantaita toivottelee 


Sari

15 kommenttia:

 1. Liisan kotona28/12/15

  Onpa taas kivat ideat :) Liisa

  VastaaPoista
 2. Aivan upea ja kuinka taidokkaasti olet sen tehnyt. Meidän kuumailmapallo kyllä kalpenee tämän rinnalla :) Mukavaa, että ideasta on virinnyt erilaisia ja hienoja versioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jani! Teidän pallo oli kyllä niin oiva keksintö, että jäi heti pyörimään mieleen. :)

   Poista
 3. Onpa todella hauska! Hyvää loppuvuotta

  VastaaPoista
 4. Ihana kuumailmapallo ♥ Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Onpa kaunis ja kekseliäs idea! Meillä taulukin jossa kuumailmapalloja, niissä vaan on sitä jotakin. <3 Iloista uutta vuotta <3

  VastaaPoista

DIY: Valotontut

 Tee itse hauskat ja todella helpot valotontut! :) Tontun vartalo on kertakäyttöinen kuohuviinilasi. Sen ympärille liimas...