sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

DIY-vinkki: vanhat koulukirjat

Tämän viikonlopun yksi tärkeä puuha oli ensimmäisten kylvöjen tekeminen. Kahden eri basilikan, sarviorvokin ja tsinnian siemenet on nyt saatu multaan. Halusin kasvatuspöydälle lasihyllyn ja sitä varten tarvitsin pylväät. Pylväät rakentelin vanhoista koulukirjoista. Paras lopputulos tulee kahdesta paksummasta (n. 3 cm) kirjasta.


Nappasin kirjoista kannet pois ja etsin kirjojen keskikohdan. Taittelin sivut aina keskeltä reunaan päin, noin 10-20 sivun nipuissa. Viimeisen taitoksen reunalta taitoin keskustaa kohti, jotta taitokset pysyivät nätisti kasassa. Lopuksi laitoin hieman liimaa jokaisen taitoksen väliin. Taittelin kaksi kirjaa ja lopuksi liimasin nämä kaksi kirjaa yhteen, jotta sain pyöreän pylvään aikaiseksi. Sitten vielä koristukset pintaan ja valmista tuli.


Kirjapylväät sopivat hyvin lasihyllyn alle. Ostin ensimmäistä kertaa tuollaisia valmiita kasvatusruukkuja ja tykkään siitä, että ne on helpompi laittaa haluamiinsa astioihin. Yleensä minulla on ollut sekalainen purkkiseurakunta tuossa pöydällä ja se ei ole kyllä mikään kaunis näky. Aika kauan noita purnukoita kuitenkin täytyy sisälläkin katsella. :)


Nämä ensimmäiset kylvöt mahtuivat hyvin tähän pöydälle, mutta pari ikkunaa saavat omat kasvatuspurkkinsa eteensä vielä lähiviikkoina.


Kasvatatko sinä kesää varten jotakin itse vai ostatko valmiina? Joko olet ensimmäiset siemenet kylvänyt?

Keväistä sunnuntai-iltaa sinulle! <3


Sari

13 kommenttia:

 1. Liisan kotona6/3/16

  Hauskat pylväät ja voin kuvitella, että ovat melko tukevat. Totta on, että kasvipurkit eivät ole niitä kauneimpia katseltavia. Minä olen luopunut siitä kokonaan, kun ei ole paikkaa missä esikasvattaa. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukevia ovat, kunhan on paksusta kirjasta tehty. :) Joinakin vuosina olen myös jättänyt kylvöpuuhat tekemättä, kun ei oikein ole omaa paikkaa niille.

   Poista
 2. Ihanat pylväät.Upea idea. En kasvata tänä keväänä.Siihen on omat syynsä.Tuota kirja pylvästä olisi silti kiva kokeilla.Kiitos.

  VastaaPoista
 3. Kivat pylväät Jotakin pientä kasvatan. Mukavaa alkavaa viikkoa:)

  VastaaPoista
 4. Hah, vanhempien vintillä on varmaan kaikki kolemn mukulan kouluaikaiset kirjat - niistäpä Äiti voisikin tehdä oikean kasvatuskirjahyllyn, siellä kun alkavat kohta myös siemennyspuuhat. :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Itsellä oli suunnitelmissa laittaa vielä yksi kerros tuohon, mutta kissan vuoksi päätin tyytyä matalaan versioon. :D

   Poista
 5. Tulipa hienot pylväät :) Tomaatin olen eilen laittanut, muut vielä odottavat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! :) Päätin, että tänä vuonna meillä ei tomaattia kasvateta. Itse olen sille allerginen ja viime vuonna ei muulle porukalle jostain syystä uponnut tomaatit. Olisiko ollut ylitarjontaa. :D

   Poista
 6. Anonyymi8/3/16

  Ihanan nerokas idea tuo kirjapylväät :) Hyvää naistenpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! <3 Samoin sinulle, vaikka jo myöhässä. :)

   Poista

DIY: Valotontut

 Tee itse hauskat ja todella helpot valotontut! :) Tontun vartalo on kertakäyttöinen kuohuviinilasi. Sen ympärille liimas...