lauantai 12. maaliskuuta 2016

Pääsiäismunien koristelu

Kovin ihmeellisiä pääsiäiskoristuksia en ole meille enää laittanut. Kun lapset olivat pieniä, niin tuli enemmän koristeltua pääsiäiseksi, nyt enää lähinnä omaksi iloksi teen koristeita. Meillä on kanalasta tullut munia niin paljon, että raaskin muutaman munan uhrata askarteluihinkin. Pääsiäisen aikaan olisi hyvä, kun kanat pyöräyttäisivät valkoisia munia. Ne olisivat paljon käytännöllisempiä askartelukäyttöön kuin ruskeat. Mutta nyt ei ollut valinnanvaraa. ;) Kananmunathan saat tyhjennettyä tekemällä molempiin päihin neulalla reiät ja puhaltamalla valkuaisen & keltuaisen pois. Tyhjentämisen jälkeen kannattaa kananmunan sisälle päästää vettä pariin kertaan ja puhaltaa taas tyhjäksi. Ennen maalaamista kuorien täytyy antaa kuivua. Munien maalaminen onnistuu helpommin, kun laittaa sen grillitikkuun pystyyn.


Muutamaan munaan testasin kynsilakalla marmorointia. Kynsilakalla marmorointia käytetään paljon kynsien lakkauksessa ja siitä löytyy useita ohjeita googlen haussa. Yksi hyvä ohje löytyy täältä *klik*.  Lyhyesti ohje menee niin, että astiaan vettä ja siihen tipautellaan kynsilakkatippoja. Coctailtikulla saa kynsilakan "muotoiltua" veden pinnalla haluttuun marmorikuvion muotoon. Sitten marmoroitava esine painetaan veteen hetkeksi ja kynsilakka tarttuu esineen pintaan. Ensimmäisten munien kohdalla ajattelin, että saan marmorointikuvion koko munaan kätevästi, kun pyöräytän sitä vesiastiassa, mutta eihän se niin onnistu. Pyöräyttelyt kannattaa unohtaa heti alkuunsa ja vain painaa kanamuna veteen. Ja varautua, että pari ensimmäistä voi mennä harjoittelun piikkiin. Huoneessa kannattaa olla hyvä tuuletus kynsilakoista tulevan hajun vuoksi.

Lisävinkit marmorointiin: vesi kannattaa olla kädenlämpöistä, jottei lakka kovetu liian nopeasti. Ja kun kananmunan painaa veteen, kannattaa se pitää muutama sekuntti ihan paikoillaan, jotta lakka ehtii tarttua kananmunan pintaan. Lakkaa ei myöskään kannata laittaa hirveän paksulti veden pintaan. 
Kynsilakkamarmorointi

Toiset munat maalasin helmiäisvalkoisella akryylimaalilla. Servetistä leikkasin kukat, jotka kiinnitin decoupage-lakalla. Servetistä käytetään siis vain päälimmäinen osa.
Servettitekniikka

Vielä olisi muutama kanamuna odottamassa krakelointia pintaansa. Niiden tiimoilta palaan myöhemmin asiaan. :)

Rentouttavaa viikonloppua sinulle! <3


Sari


14 kommenttia:

 1. Hienosti koristeltuja pääsiäismunia!! Kiitos vinkistä, taidanpa kokeilla minäkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma! :) Pääsiäismunien koristelu on mukavaa puuhaa, kannattaa kokeilla!

   Poista
 2. Anonyymi13/3/16

  Kauniita pääsiäismunia :) Osaisinkohan itsekin koristella tuolla tavalla :) Mukavaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
 3. Onpas hienoja :)

  VastaaPoista
 4. Wau kun tuli hienoja, joskus nuorena olen maalannut, mutta siitähän nyt on tuhottoman kauan aikaa. Ihanaa iltaa <3

  VastaaPoista
 5. Liisan kotona15/3/16

  Ihania pääsiäismunia <3 Liisa

  VastaaPoista
 6. Hienoja! Minä kylvin rairuohon eilen. Pieniä kevään odotuksia olen hankkinut.

  VastaaPoista
 7. Oikein kivat askarteluvinkit ! Ja upean näköisiä munia.

  VastaaPoista

DIY: Valotontut

 Tee itse hauskat ja todella helpot valotontut! :) Tontun vartalo on kertakäyttöinen kuohuviinilasi. Sen ympärille liimas...