sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

DIY Jalkalampusta seinävalaisin

Mökillämme on jalkalamppu, joka on ainakin minun mielestä todella ruma. Lamppu toimittaa minun käsityövalon virkaa eikä ole siitä syystä saanut vielä lähtöpasseja.

diy

Olen nyt lomalla tuijotellut lamppua ja yrittänyt saada jonkin ahaa-elämyksen sen kaunistamiseksi. Olen miettinyt mm. varjostimen tekemistä, mutta se ei ole tuntunut oikealta ratkaisulta.

diy

Saunapuita hakiessa silmiini osui puuklapi, johon oli jäänyt oksahaara. Ensimmäinen ajatus oli, että mahtuukohan se kiukaan pesään. Saunassa otin puun uudelleen käteen ja siinähän lampun tuunausajatus syntyi.  Puu piti saada kuorittua ja onneksi isäntä antoi vinkin, että puu kannattaa liottaa ensin, niin kuori lähtee helpommin irti. Kuoren irrotuksen jälkeen puu sai kuivua pari päivää saunan lauteilla ja sisätiloissa.

lampun tuunaaminen


Puun kuivuttua, isännän suosiollisella avustuksella, sahasimme puusta seinään tulevan osan tasaiseksi ja porasimme ruuvia varten reiän. Maalasin puun valkoiseksi. Irrotimme vanhasta valaisimesta lamppuosan ja irrotimme johdon jalkaosasta. Lampun ympärillä oleva härpäke sahattiin rautasahalla irti.

diy

Olen niin tyytyväinen lopputulokseen! Ja lisäbonuksena pienessä mökissä vapautui lattiatilaa. :)

Ihanaa kesäistä sunnuntaita sinulle
toivottelee

Sari


13 kommenttia:

 1. No kannatti miettiä vähänaikaa....syntyi hieno lopputulos!

  VastaaPoista
 2. Kylläpä tuli kiva lamppu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! 😊

   Poista
 3. Hieno ja tyylikäs lamppu tuli!

  VastaaPoista
 4. Hieno ja tyylikäs lamppu tuli!

  VastaaPoista
 5. Onnistunut tuunaus. Lopputulos on upea ja tosi kiva idea.

  VastaaPoista
 6. Onpas hieno ja kiva idea!

  VastaaPoista

Tanhupallo ja karvamato | Putouksen voittaja

Olen aivan hullaantunut Putous -ohjelman Tanhupallo -hahmosta. Aivan ylivoimainen suosikki ja ei taida olla enää kenellekään epäselvää mikä ...