keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

DIY Vanhasta ikkunasta valotaulu

Viime syksynä maalasin mökillä yhden seinän valkoiseksi ja silloin jo oli suunnitelmissa valotaulu sängyn päälle. Voit kurkata syksyisen postauksen täältä. Syksyllä Facebookin DC-fix -ryhmässä oli hittinä vanhoista ikkunoista tehdyt valotaulut. Sieltä bongasin idean tähän valotauluun ja koivunrunko DC-Fixiin.


Valotaulu

Olin alunperin ajatellut tekeväni kaksi kapeaa ikkunaa vierekkäin, mutta suulin ylisiltä ei löytynyt kahta samanlaista ikkunaa, joten päädyin käyttämään tuollaista kaksiruutuista ikkunaa. Olin jo syksyllä ostanut kapeampaa DC-Fixiä. Kuvittelin löytäväni DC-Fix-rullasta kohdat, että saisin kohdistettua kuviot ohuiden suikaleiden kohdalta. Toiseen puoleen löysinkin kohdistuskohdan, mutta toiseen puoleen en löytänyt sopivaa palaa. Siksi laitoin sivuihin läpikuultavaa, valkoista muovia. Eli muille vinkiksi: päätä ensin ikkuna, jota käytät ja sitten vasta käyttämäsi DC-Fixin leveys.

DC-Fix on kontaktimuovia, jonka olen vain kiinnittänyt lasin pintaan. Ikkunapuiden päälle menneet muovit leikkasin mattopuukolla pois.


DIY

Taulun taakse kiinnitin led-valot.

vanha ikkuna

Mitä sinä olet tehnyt vanhoista ikkunoista? Entä oletko käyttänyt DC-Fixiä?

Kesäistä keskiviikkoa ja ihanaa juhannusta jokaiselle
toivottelee

Sari

 


3 kommenttia:

 1. Hieno yksityiskohta seinälle. Olemme tehneet vanhoista ikkunoista seinämän terassillemme ja pari vanhaa ikkunanpokaa (ilman laseja) laitoin somisteeksi nojaamaan kasvihuoneen seinään ja tuomaan rentoa, hiukan vanhanajan tunnelmaa.

  VastaaPoista
 2. Hieno ja kiva idea!
  Meillä on vanha ikkuna sängyn päällä koristeena!

  VastaaPoista
 3. Liisan kotona27/6/16

  Hieno tuli valotaulustasi :) Liisa

  VastaaPoista

DIY: Valotontut

 Tee itse hauskat ja todella helpot valotontut! :) Tontun vartalo on kertakäyttöinen kuohuviinilasi. Sen ympärille liimas...