maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kivien maalailua ja mökkipuuhailua

Ensimmäinen kesälomaviikko on vietetty aika viileässä säässä. Villasukat ovat olleet kovassa käytössä! Kylmällä ja tuulisella säällä lämpimin paikka on saunan terassilla ja siellä olenkin viihtynyt virkkausteni kanssa hyvin. Sieltä näkee myös koko mökkipihan hyvin ja voi suunnitella tulevia pihamuutoksia rauhassa.

korituoli

Metsän reunalta kannettiin vanha penkki saunan edustalle rantapenkereelle. Nyt siihen voi istahtaa merimaisemia katselemaan ja lisäbonuksena sain sen päälle kynttilöitä ja kukkia pihaa kaunistamaan.
kynttilä

kukka

Pieniä tuunailujakin olen tehnyt. Revin mökin terassin vierestä vuorenkilvet pois. Vanha omistaja on aikanaan tykännyt vuorenkilvestä paljon ja sitä on joka paikassa. Nyt minulle on tullut vuorenkilpikiintiö täyteen ja olen osan hävittänyt mökin pihapiiristä. Vähempikin riittää. Meillä on jo yleisenä vitsinä se, että isäntä joutuu hommiin aina, kun alan tekemään jotain projektia. Tämäkin projekti laajeni siihen, että terassin sivulaudoitukset ja joitakin kulman tukirakenteita meni vaihtoon. Terassin päälilaudoitukseen koitamme ensin painepesurin ja terassiöljyn voimaa, jos se ei auta, täytynee alkaa miettiä uusimista.

kivien maalaaminen

Olen nähnyt niin taidokkaita kivien maalauksia, että kivien maalaamista täytyi päästä itsekin kokeilemaan. Itseltä ei tuota piirtämisen ja maalaamisen lahjaa löydy, niin tyydyin maalaamaan talokivet aiemmin tekemäni majakan seuraksi. Innostuin kovin talojen maalaamisesta ja siinä piilee pienen pieni vaara, että kivimökkejä alkaa löytyä vähän sieltä täältä. Suunnitelmissa on myös testata sammalen kasvattamista noiden pienien laattakivien väliin.

kukka

Aurinkoista maanantaita sinulle! 


Sari


10 kommenttia:

 1. Kivat maalailut! Haluaisin itse asiassa lisää perinteisiä saviruukkuja puutarhaamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Minäkin pidän perinteisistä saviruukuista puutarhassa. :)

   Poista
 2. Onpa hauskat noi pikkutalot :). Ei olis tullut itslle mieleenkään keksiä mitään vastaavaa. Ja voin kuvitella, että maalausinto vois jäädä päälle, eikä malttais lopettaa ennenkuin on pihan jokainen vähänkään sopivan mallinen kivi käännetty (ja maalattu...). Ja seuraavana kesänä vois sit jatkaa.. Oikeastaan aika hauska ajatus, että olis kokonainen värikäs kaupunki jossain pihan kulmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Annukka! <3 Värikäs kaupunki kuullostaa kyllä kivalta! :)

   Poista
 3. Kivat kivitalot ♥

  VastaaPoista
 4. Mutta taidokkaita on kyllä nuo sinunkin maalauksesi. Ihania lomapäivä sinulle

  VastaaPoista
 5. Liisan kotona18/6/16

  Onpa teillä mökki upealla paikalla!!Kelpaa tuolla lomaa viettää. Ihania nuo kivimökit. Pitäisi itsekin joskus kokeilla. Kivoja vaikka johonkin kukkapenkkiin. Mukavaa loman jatkoa. Toivottavasti tulee parempaa säätä. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! :) Merimaisemissa mökkeillään ja täällä kyllä mieli lepää. <3 Ilmat voisivat olla paremmatkin, mutta toisaalta nautin tällaisestakin säästä enemmän kuin helteestä. :)

   Poista

DIY: Valotontut

 Tee itse hauskat ja todella helpot valotontut! :) Tontun vartalo on kertakäyttöinen kuohuviinilasi. Sen ympärille liimas...