keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Kynttiläkippojen tuunausvinkki

Taas on kynttilöiden polttaminen ajankohtaista. Muistatko vielä viime syksyn kynttiläkippojen tuunausvinkkini? Tee itsekin kynttiläkipoillesi uudet kuoret! Tällä tavalla saat tuunattua kynttiläkipat helposti sisustukseen sopivaksi.

pallovalot ohje

Tee narukuoret päällystämällä tuikkukippa kelmulla ja kieputtamalla siihen virkkauslankaa ympärille. Sitten vain uittaminen liimaseoksessa (hieman yli puolet erikeepperiä ja hieman alle puolet vettä) ja kuivumaan. Kun liima on kokonaan kuivunut (n. vuorokausi), niin "paketti" leikataan auki tuikkukipan yläosasta ja tuikkukippa vedetään varovaisesti pois kuoresta. Kelmu poistetaan varovasti kuoren sisältä. Seuraavassa kuvakollaasissa hieman vaihekuvia työvaiheista.

lanka

lanka


kierrätys


Nämä tuikkukipat ovat säilyneet sisustuksessa mukana edelleen. Tykkään langan leikistä värillisen lasin pinnalla ja kynttilänvalo on hämärässä kaunis. <3

Olen ihastunut ajastettaviin led-kynttilöihin. Sellaiset palavat ulkona portinpielissä ja sisällä muutamassa isommassa kynttiläkipassa. Olkkarin pöydällä tulee polteltua aitoja kynttilöitä. Nykyään pelkään, että unohdan sammuttaa jonkin kynttilän, jos sytyttelen niitä joka paikkaan. Led-kynttilät ovat meikäläiselle siis turvallisempi vaihtoehto. :D Ja toisaalta on ihana tulla kotiin, kun led-kynttilät palavat! Lisääntyykö sinun kynttilöiden polttaminen syksyn pimeiden iltojen myötä?

Ihanaa syksyistä viikkoa sinulle!

Sari

 


16 kommenttia:

 1. Kauniit ja kiva idea!
  Led kynttilät on kyllä kätevät ja turvalliset!
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kauniit tuikkuideat ♥

  VastaaPoista
 3. Kiva idea! 😊
  Itse tykkään aidosta kynttilästä, sen lämmöstä ja tuoksustakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisu! :) Ennen minullakin paloi joka paikassa aidot kynttilät (vähän liikaakin), mutta yhden kerran olin unohtanut sammuttaa kynttilän illalla yhdestä lyhdystä (sisällä) ja se pelästytti. Nyt aidot palavat vain puuhellan taustalla ja olkkarin pöydällä, josta muistan ne sammuttaa. :)

   Poista
 4. Ihana idea! Kynttilät ovat ihanan tunnelmallisia, mutta led-kynttilöihin ja valosarjoihin olen minäkin päätynyt ulkona.

  VastaaPoista
 5. Kauniit tuikkukipot! Tuota alempaa postausta en silloin kommentoinut, vaikka hymyilytti kun olin itse ajatellut, että karkkipapereita en ala keräämään, että joku raja pitää olla :D Kuitenkin olin viimejoulun suklaakarkeista säästänyt paperit "ihan muuten vaan", ja hyvä olikin, että sain kokeilla tuota punonta vinkkiä. Kivaa oli punonta, tuotos on nähtävissä blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka hienoa, että innostuit kokeilemaan punontaa! Lähdenkin heti kurkkaamaan blogiisi! :)

   Poista
 6. Anonyymi21/10/16

  Kiva idea tuikkukippojen tuunaukseen :) Kyllä syksyn alkaessa kynttilöiden poltto on lisääntynyt huimasti meillä ja taitaa olla koko pimeän kauden niin että melkein joka ilta tulee kynttilät sytytettyä :) Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 7. Niin Kiva tuo lankaidea ja näyttävät tuikkukipot :)

  VastaaPoista
 8. Nuo sinun narukuoresi tuikuissa on kyllä niin ihania. Kyllä täälläkin poltellaan sekä ledi- että aitoja kynttilöitä. Minulla on ollut jo monta vuotta ulkolyhdyissä hautakynttilöistä ottamani sisukset. Palavat monta kuukautta. Ei tarvi olla koko ajan tuikkuja lisäämässä. Mukavaa alkanutta viikkoa. tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! <3 Minullakin on pari noita hautakynttilöitä ollut käytössä. En vain ole tajunnut niitä purkaa mitenkään. Täytyykin perehtyä, jos niistä saisi nätimmät. :)

   Poista

DIY: Valotontut

 Tee itse hauskat ja todella helpot valotontut! :) Tontun vartalo on kertakäyttöinen kuohuviinilasi. Sen ympärille liimas...