tiistai 21. maaliskuuta 2017

Betonia, havuja ja risuja

Viime syksynä tutustuin Betonia ja kullan kimallusta sekä Puuhaillaan pihalla -kirjoihin. Kirjojen myötä meinasi iskeä betonihulluus! Siitä voi tehdä vaikka mitä upeaa. Maltoin mieleni ja mietin mille olisi käyttöä ja päädyin valamaan maitopurkeissa korkeat talot kuistin ikkunalle. Leikkasin maitopurkit halki ja kaadoin betonivellin purkkeihin. Varjoisessa paikassa kuivuivat hiljalleen. Maitopurkkiin betoni ei nappaa kiinni, niin ei vaadi muotin öljyämistäkään. Talot maalasin akryylimaaleilla.


Talojen kavereiksi tein tuollaiset veikeät puut havuista ja rautalangasta. Isomman versionhan tein jouluksi ulos, sen löydät täältä. Löydät linkistä myös ohjeen havupuun tekemiseen.

http://www.kustannusmakela.fi/etusivu/

Nyt vaihdoin kuistiile keväisempää "lookkia".  Kuistilla ei ole ollut hetkeen verhoja ja nyt laitoin kokeiluun värikkäistä pitsiliinoista kootun verhon.


Havuista tehdyt puut alkoivat olla jo varisevaisessa kunnossa, joten väkersin vastaavanlaisen koivunoksista. Risupuun olen tehnyt tämän ohjeen mukaan.


Kevätauringon ensisäteet saavat aina tarttumaan siivouspuuhiin tarkemmin. Aurinko on kyllä niin armoton paljastaessaan likaiset ikkunat ja pölyn. Viikonloppuna sain pestyä alakerran ikkunat ja on niitä kyllä nyt mukava katsella, kun harmaus ja eläinten aivastusjäljet on pesty pois. :D

  Ihanaa keväistä loppuviikkoa sinulle!


Sari

 

Blogiyhteistyö: Kustannus-Mäkelä Oy - kirjat

3 kommenttia:

  1. Ihanat nuo talot!

    VastaaPoista
  2. Kauniit talot. Itsekin viimekesänä valoin kivikkooni maitotölkkeihin taloja, mutta ei niistä noin hienot tulleet :) Minulla on myös tuo toinen betonityökirja. Pirtsakat pitsiverhot sinulla.

    VastaaPoista
  3. Ihanat talot, ja ihana blogi! Lisäsin tämän luettaviini! :)

    VastaaPoista

DIY: Valotontut

 Tee itse hauskat ja todella helpot valotontut! :) Tontun vartalo on kertakäyttöinen kuohuviinilasi. Sen ympärille liimas...