keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Suolan kasvatus

Joko sinä olet testannut suolan kasvatusta kynttilälyhtyyn?

suolan kasvattaminen

Suolan kasvatuksen idea on yksinkertaisuudessaan, että lasipurkin pohjalle laitetaan merisuolaa muutaman sentin kerros ja vettä sen verran, että suola juuri ja juuri peittyy. Purkin koosta riippuen olen laittanut 2-4 sentin kerroksen suolaa. Tarvittaessa voi vettä lisätä kasvatusprosessin aikana. Kannattaa kuitenkin olla kärsivällinen, koska suola jatkaa kiipeämistään ylöspäin koko ajan, ymmärtääkseni niin kauan kuin kosteutta ja suolaa purkin pohjalla riittää. Omat suolateokset alkoivat nopeasti kasvaa, kolmessa päivässä kasvua oli jo reilu viisi senttiä. Kynttilän polttaminen kipassa tehostaa suolan kasvamista.

suolan kasvatus

Testasin miten tarrat toimivat suolan kasvatuksessa. Liimasin tarrat kynttiläkipan sisäreunoihin. Ajatuksena saada siis peuran ääriviivat näkymään kynttilän valossa. Vielä tarrat ovat pysyneet paikoillaan ja ääriviivat ovat näkyvissä. Ilo ei taida olla pitkäaikainen, koska suola kasvaa lasin ja tarran väliin. Eli tarrat tipahtavat pois jossakin vaiheessa. Mutta tulipa sekin testattua. :)

suolan kasvatus

suolan kasvattaminen

Hieman jännittää huominen päivä, kun olemme lähdössä Helsingin reissulle ja huomenna taitaa olla aikamoiset kelit! Linja-autolla matkustellaan, mutta saa nähdä millainen kaaos Helsingissä on vastassa. :D

Mukavaa loppuviikkoa toivottelee Sari

9 kommenttia:

 1. Moneen kertaan on pitänyt kokeilla tuota, mutta jostain syystä aina jäänyt. Ihania suolalyhtyjä <3 Kiva idea lisätä ääriviiratarra kylkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on siitä helppo kokeilu, että työstyy itselleen, kunhan suolan ja veden lisää. :)

   Poista
 2. No enpä ole tästä(kään) ideasta ikinä kuullut. Kuulostaa ihan siltä, että pitää kokeilla :).

  Märkää lunta on tosiaan yön aikana satanut melkoiset kerrokset, mutta isot tiet on onneksi sulia. Hyvää Helsingin reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä Helsingissä on aivan räpäskäkeli. Eilen satoi vettä/räntää koko päivän. Tänään pitäisi olla paremmat kelit. :) Ja kotona odottaa talvisemmat maisemat.

   Poista
 3. Tämä on ihan hauska kokeilu. Sievää jäämaalausta tulee näin! 🤗

  VastaaPoista
 4. Tämä on ihan hauska kokeilu. Sievää jäämaalausta tulee näin! 🤗

  VastaaPoista
 5. Hienosti on kasvanut suola ja kauniit koristeet suolakynttilässä. Olen myös kasvattanut suolaa ainakin kahtena vuonna. Mukavaa syksyä ja viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Kyllä on tullut suolankasvatusta tehtyä. Hienosti näkyy nuo tarrat. Jospa ne kestäisi paremmin, jos liimaisi ulkopuolelle. Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista

DIY: Valotontut

 Tee itse hauskat ja todella helpot valotontut! :) Tontun vartalo on kertakäyttöinen kuohuviinilasi. Sen ympärille liimas...