tiistai 21. maaliskuuta 2017

Betonia, havuja ja risuja

Viime syksynä tutustuin Betonia ja kullan kimallusta sekä Puuhaillaan pihalla -kirjoihin. Kirjojen myötä meinasi iskeä betonihulluus! Siitä voi tehdä vaikka mitä upeaa. Maltoin mieleni ja mietin mille olisi käyttöä ja päädyin valamaan maitopurkeissa korkeat talot kuistin ikkunalle. Leikkasin maitopurkit halki ja kaadoin betonivellin purkkeihin. Varjoisessa paikassa kuivuivat hiljalleen. Maitopurkkiin betoni ei nappaa kiinni, niin ei vaadi muotin öljyämistäkään. Talot maalasin akryylimaaleilla.


Talojen kavereiksi tein tuollaiset veikeät puut havuista ja rautalangasta. Isomman versionhan tein jouluksi ulos, sen löydät täältä. Löydät linkistä myös ohjeen havupuun tekemiseen.

http://www.kustannusmakela.fi/etusivu/

Nyt vaihdoin kuistiile keväisempää "lookkia".  Kuistilla ei ole ollut hetkeen verhoja ja nyt laitoin kokeiluun värikkäistä pitsiliinoista kootun verhon.


Havuista tehdyt puut alkoivat olla jo varisevaisessa kunnossa, joten väkersin vastaavanlaisen koivunoksista. Risupuun olen tehnyt tämän ohjeen mukaan.


Kevätauringon ensisäteet saavat aina tarttumaan siivouspuuhiin tarkemmin. Aurinko on kyllä niin armoton paljastaessaan likaiset ikkunat ja pölyn. Viikonloppuna sain pestyä alakerran ikkunat ja on niitä kyllä nyt mukava katsella, kun harmaus ja eläinten aivastusjäljet on pesty pois. :D

  Ihanaa keväistä loppuviikkoa sinulle!


Sari

 

Blogiyhteistyö: Kustannus-Mäkelä Oy - kirjat

torstai 16. maaliskuuta 2017

Miniaskartelua

Olen ihastellut Anne's little things -sivuston ihania ja niin taidokkaita nukkekotiaskarteluita. Minulle tarjoutui tilaisuus tutustua Onnelin ja Annelin nukkekotikirjaan ja tartuin haasteeseen heti! Halusin kokeilla saisinko minäkin näillä nakkisormillani jotain pientä ja suloista aikaiseksi. Kirjasta löytyy 30 helppoa askarteluohjetta ja kaavat myös nukkekodin rakentamiseen.


Minun oli pakko yrittää askarrella miniconverset. Ihan ok lopputulos näillä nakkisormilla.  Kengissä on käytetty kangasta, pahvia, paperia, lankaa ja liimaa. Myös penkin ohje löytyy kirjasta. :)


Rentouttavaa viikonloppua toivottelee


Sari

 

lauantai 11. maaliskuuta 2017

Pannunalunen helmistä

Kaapin kätköissä pyöri erivärisiä puuhelmiä. Pannunalunen-kirjan ohjeita selatessa innostuin tekemään puuhelmistä helpon pannunalusen. Pujottelin helmet paksuun rautalankaan, yksinkertaista, helppoa ja nopeaa. :)

patalappu

Nyt on vain vaarana, että täytyy lähteä ostamaan helmiä lisää! Näistä saa helposti sisustukseen sopivia ja kauniita pannunalusia.

patalappu

Susanna Uusitalo
Susanna Uusitalo: Pannunalunen

Mukavaa viikonloppua!

Sari

 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...