sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Pikatuunailuja

Hyvää alkanutta vuotta! Toivottavasti vuosi on lähtenyt hyvin käyntiin. :) Minä sain taas itseäni niskasta kiinni ja hetken tauolla ollut konmaritus-projekti on saanut taas uutta tuulta purjeisiin. Innostuin Facebookissa olevasta minimalismihaasteesta ja tammikuun aikana pyrin saamaan 496 tavaraa pois talosta. Kirppispöydän varasin eilen ja sinne raahaan poistot myyntiin. Olen innostunut tuosta konmari-hommasta, kun vähenevä tavaramäärä alkaa jo näkyä lisääntyneenä vapaa-aikana. I love it!  Lieveilmiönä tälle konmaritukselle on tuunailujen ja käsitöiden tekemisen väheneminen, koska syntyvälle tuotokselle pitäisi löytyä aina tarkoitus ja oma paikka. Mitään ylimääräistä, kun en nurkkiini enää halua.


Pitkästä aikaa innostuin tekemään pikatuunauksen. Tulilatva on ollut tuollaisessa  posliinikipassa ja minua on häirinnyt, että ruma muoviruukku on näkyvissä.

tuunaa kukkaruukku

Laitoin lasikipan reunoihin pyykkipoikia ja kietaisin ympärille pitsinauhan. Eipä ollut huippuidea, mutta tuunaus on purettavissa taas muuhun käyttöön, kun siihen kyllästyn. :D

tuunaus

diy


Joulun alla tuli tehtyä joita askarteluja, mutta unohdin kuvata ne! Itselle tuunasin vanhasta lasipurkista peuralyhdyn. Levitin lasipurkin pintaan ensin kunnon kerroksen erikeepperiä ja laitoin liiman päälle valkoisen silkkipaperin. Tulostin netistä peuran kuvan, leikkasin sen irti paperista ja maalasin maalitussilla mustaksi. Liimasin peuran silkkipaperin päälle. Päälimmäiseksi liimasin vielä valkoisen silkkipaperin. 

peura

Tikuista tehty lato on pojan tekemä.

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa sinulle!


Sari

2 kommenttia:

  1. Tuohan on huippuidea tehdä pyykkipojista ruukulle suojus ja vielä tuo pitsi. Tykkään :) Ja tuo sinun peuralyhtysi on kyllä ihana. Mukavaa alkanutta vuotta!!!

    VastaaPoista
  2. Voi miten kivoja tuunauksia♥ Tuo pyykkipoika suojahan on tosi hauska idea ja hieno peura-lyhty! Ihanaa alkanutta helmikuuta:)

    VastaaPoista

DIY: Valotontut

 Tee itse hauskat ja todella helpot valotontut! :) Tontun vartalo on kertakäyttöinen kuohuviinilasi. Sen ympärille liimas...